Stomatološka poliklinika Gašparac, Zageb

Keramičke krunice i mostovi

Zubne keramičke krunice idealno su i brzo rješenje vaših estetskih problema ili jakih oštećenja zubi. 

ill
zubne keramičke krunice i most
zubne keramičke krunice i most
zubne keramičke krunice i most

Koriste se kao zaštitna navlaka i dodatna potpora za oštećeni zub, a ako nedostaje više zubi u nizu izrađuje se zubni most.

Suvremeni materijali omogućuju vrhunsku estetiku i zadovoljavajuću funkciju žvakanja, a zub ponovno dobiva prirodan izgled.

Dr. Gašparac je vrlo stručan, pedantan stomatolog, uvijek spreman strpljivo i ljubazno odgovoriti na sva postavljena pitanja. U zubnoj protetici surađuje s odličnim tehničarem. Zahvaljujem mu na svom još ljepšem osmjehu, a njegovu ordinaciju najtoplije preporučam.
Group 6

Vrste zubnih krunica

ill

Odabir materijala za izradu keramičkih kruna ovisi o individualnoj situaciji pacijenta.

Kao najčešće rješenje za nadoknadu izgubljene zubne strukture koriste se potpuna keramika, cirkon-oksid keramika i metal-keramika.

Potpuno keramičke krunice

Potpuno keramičke krunice izrađene su od čiste keramike koju odlikuje vrhunska estetika zbog translucencije i transparencije, te tako mogu u potpunosti imitirati prirodne zube. Najčešće se koriste u slučajevima koji zahtijevaju visoki stupanj estetike i to prvenstveno kod prednjih zubi.

Cirkon-oksid keramičke krunice

Koriste se kod zahtijeva visoke estetike. Zamjenjuju potpuno keramičke krunice kada je prirodni zub tamnije boje, jer one ne propuštaju svjetlost. Mogu se koristiti i u izradi manjih protetskih mostova. Cirkon-oksid nije prikladan materijal za izradu većih mostova radi nedovoljne elastičnosti (mogućnost pucanja keramike). Izrađuje se korištenjem CAD/CAM Cerec tehnologijom.

Metal-keramičke krunice

Odličan su izbor za veće mostove i zubne krune na lateralnim (stražnjim) zubima iz razloga što dobro podnose okluzalne sile prilikom funkcije žvakanja te su cjenovno prihvatljivije od visoko estetskih keramičkih krunica.
Ljubazan, stručan, pedantan i pažljiv specijalist s toplim pristupom. Vrhunska i profesionalna usluga. Preporuka svima.
Group 6

Postupak izrade CAD/CAM zubne keramičke krunice

ill

1.

faza

priprema

Nakon detektiranja vašeg problema od strane našeg stomatologa, kreće se u postupak izrade keramičke krunice.

RTG snimka pokazuje stanje korijena zuba – stomatolog odlučuje da li je potrebno liječenje korijena. Ukoliko je zub zdrav i bez većih oštećenja odmah krećemo s postupkom pripreme koja uključuje brušenje zuba. U slučaju da se radi o endodontski liječenom zubu (zubu bez živca), postavlja se ojačanje u obliku kompozitne nadogradnje (tzv. štift) nakon čega krećemo s pripremom i brušenjem zuba.

Ako prethodno endodontsko liječenje zuba nije zadovoljavajuće, potrebno je napraviti reviziju endodontskog liječenja (ponovno liječenje korijena).

2.

faza

skeniranje i restauracija

Nakon pripreme zuba uz pomoć 3D kamere detaljno skeniramo cjelokupnu situaciju u ustima, nakon čega se na računalu dobivaju modeli vaše čeljusti. U samo nekoliko minuta, potpuno digitalno dizajnira se novi zub (keramička krunica) koji odgovara skenu vaše čeljusti.

Ova vrhunska tehnologija značajno smanjuje proces izrade, ali i unaprijeđuje iskustvo pacijenta jer pacijent odmah vidi kako će izgledati krajnji proizvod. Osim toga, tehnologija nam omogućuje izgradnju idealnog zubnog nadomjestka primjenjujući najpreciznije metode mjerenja.

3.

faza

izrada zubne krunice

Izrada uključuje postupke frezanja te bojanja zubi dobiva konačni izgled uz pomoć CAD CAM uređaja koji omogućuje visoku preciznost kod izrade zubnih nadomjestaka, veliku brzinu izrade i skraćeno čekanje na izradu keramičkih krunica.

4.

faza

pričvršćivanje navlake za zub

Nakon što se u ustima provjeri izgled i preciznost dosjeda keramičke krunice, pričvršćuje se upotrebom kompozitnog cementa. Time završava postupak ugradnje krunice i rješava se funkcionalni ili estetski problem vaših zubi.

Cijena keramičkih krunica

Ukupna cijena ugradnje keramičke krunice ovisi o vrsti zubne krunice koja se ugrađuje te stomatološkim radovima koji prethode ugradnji.

Točnu cijenu možemo odrediti nakon prvog stomatološkog pregleda u našoj klinici.

Cijena od  230

Mogućnost plaćanja na rate.

ill
Kompleksnim i kompliciranim zahvatima, stručnom i kvalitetnom obradom te prihvatljivim cijenama stekao je moje povjerenje u tolikoj mjeri da iz njegove ordinacije izlazim sa osmjehom. Nježan je i pažljiv, pun razumijevanja, uvijek spreman za dodatna objašnjenja. Doktor koji je na prvom mjestu čovjek.
Group 6