Stomatološka poliklinika Gašparac, Zageb

Endodoncija

Endodoncija je grana stomatologije koja se se bavi dijagnostikom i liječenjem bolesti zubne pulpe. Endodontsko liječenje zuba najčešće se sastoji od uklanjanja zubne pulpe („vađenja živca“).
ill
Prije početka endodontskog liječenja potrebno je načiniti rendgensku zuba, kako bi se stomatolog mogao upoznati s njegovim anatomskim i morfološkim osobinama te obilježjima patološkog procesa.
Ljubazan, stručan, pedantan i pažljiv specijalist s toplim pristupom. Vrhunska i profesionalna usluga. Preporuka svima.
Group 6

Postupak liječenja

ill

1.

faza

obrada korijenskih zubnih kanala

Kanali se stružu posebnim instrumentima (endodontskim iglicama) te se ispiru sredstvima za dezinfekciju kanala.
Postoje dvije vrste instrumenata za obradu kanala: ručni i strojni.

Strojno liječenje zuba je način čišćenja i širenja korijenskih kanala u kojem se osim ručnih instrumenata koriste i strojni. Kanali se najprije proširuju ručnim instrumentima te se zatim prelazi na strojne.Strojna

instrumentacija ima svoje prednosti, a to su brža i temeljitija obrada korijenskih kanala što pridonosi ugodnosti pacijenta.

2.

faza

punjenje korijenskih zubnih kanala

Za punjenje korijenskih kanala danas se upotrebljavaju različiti materijali, a kod nas najčešće štapići gutaperke.

Važno je da materijal koji se postavlja osigura dobro brtvljenje te da onemogući prodor bakterija iz usne šupljine kroz zub u čeljusnu kost.

Da bi se provjerila ispravnost provedenog endodontskog liječenja, po završetku punjenja zuba poželjno je načiniti još jednu kontrolnu rendgensku snimku.

3.

faza

trajna sanacija zuba

Kada su korijenski kanali ispravno napunjeni, a zub više ne pokazuje kliničke simptome bolesti, pristupa se trajnoj sanaciji zuba.
Ovisno o stanju krune zuba, trajna sanacija može podrazumijevati samo izradu ispuna, ali i ugradnju nadogradnje te izradu zubne krunice ili mosta.

Cijena endodontskog liječenja zuba

Cijena zahvata može ovisiti o stomatološkim radovima koji prethode endodontskoj terapiji. Točnu cijenu možemo odrediti nakon prvog stomatološkog pregleda u našoj klinici.

Cijena od 60

Mogućnost plaćanja na rate.

ill
Dr. Gašparac je brz, stručan, topao kao osoba, pun razumijevanja za pacijente, odlican dijagnostičar. Doktor s velikim znanjem, pun razumijevanja i profesionalnim ljudskim odnosom uz jako dragu i ljubaznu medicinsku sestru čine odličan izbor pogotovo za nekoga tko dugo godina nije brinuo za zube.
Group 6