Stomatološka poliklinika Gašparac, Zageb

Keramičke zubne ljuskice

Ljuskice za zube
Ljuskice za zube
Keramičke-zubne-ljuskice

Keramičke zubne ljuskice- veneers su jedno od najčešćih rješenja u suvremenoj estetskoj stomatologiji.

Zubne ljuskice su individualno izrađeni protetski nadomjesci, kako bi se učinkovito poboljšao izgled zubi i cijelog osmijeha.

Keramičke zubne ljuskice (veneers)

Zubne ljuskice su tanki listići potpune keramike koji se cementiraju na prednju površinu zuba, a koriste se za ispravljanje nepravilnosti na zubu, kao što su oblik, boja, veličina i položaj samog zuba. Njima se mogu zatvoriti dijasteme („razmaci među zubima“) i prekriti „bijele mrlje“ na zubima uzrokovane hipo ili hipermineralizacijom cakline.

Estetske keramičke zubne ljuske su svojom bojom, otpornošću i translucencijom slične zubnoj caklini čime se postiže u potpunosti prirodan izgled zuba. No, nisu svi pacijenti kandidati za keramičke ljuske. Kontraindikacije nalazimo kod liječenih zuba te zuba sa velikim ispunima. Kod takvih slučajeva, kao terapijsko riješenje predlaže se postava keramičke krunice.
Još jednom veliko hvala mom velikom stomatologu za veliki rad,za profesionalnost, ljudskost, sigurnost i nadasve stručnost. Pohvale i vašoj suradnici dr.Tanji i zubnom laboratoriju s kojim surađujete. Strah od zubara je nestao već nakon prvog razgovora s vama, a sigurnost u vaše znanje rezultirala je ponovnim širokim i velikim osmjehom. Hvala vam doktore.
Group 6

Postupak ugradnje keramičkih zubnih ljuskica

ill

Brušenje za keramičke ljuskice je najmanje invazivan protetski zahvat kojim maksimalno čuvamo tvrdo zubno tkivo, kao i gingivu, čime se sprječava njena iritacija kao i eventualno povlačenje. Brusi se samo bukalna (prednja) zubna površina u dubini od 0.4-0.8 mm.

Nakon brušenja uzima se otisak, koji se šalje u zuboteh. lab. te se izrađuju CAD/CAM tehnologijom ili press tehnikom. 

Nakon izrade, slijedi proba koja uključuju provjeru boje, oblika, veličine i dosjeda ljuskice te trajno cementiranje nakon završne glazure.

Non-prep zubne ljuskice

Ova vrsta ljuskica podrazumjeva cementiranje keramičke ljuskice bez prethodnog brušenja zuba. Koristimo ih kada želimo povećati volumen zuba i korigirati njegov položaj u zubnom luku. Indikacije su dosta rijetke.
Simpatičan, ugodan, ljubazan i profesionalan, bilo mi je ugodnije nego na nekom kozmetičkom tretmanu!
Group 6

Cijena keramičkih zubnih ljuskica

Ukupnu cijena ugradnje keramičkih zubnih ljuskica možemo odrediti nakon prvog stomatološkog pregleda u našoj klinici.

Cijena od 230

Mogućnost plaćanja na rate.

ill
Izvrstan liječnik, ujedno spreman poslušati te pojasniti sve što vam je nejasno. Iskrena ljubaznost i zanimanje za problem na najvišoj razini. Svakako preporučujemo!
Group 6